Pasta met Gamba’s en Pesto

Pasta pesto met gamba’s is 1 van mijn all-time favorieten. Ik maak dit vooral wanneer ik erg weinig in huis heb en niet meer naar de winkels wil. Of als ik weer eens nieuwe recepten aan het testen ben en dat gaat niet helemaal volgens wens. Gamba’s heb ik altijd wel in de vriezer liggen en heb ik geen tomaten liggen, dan vast nog wel een paprika.
Of als ik er simpelweg gewoon trek in heb. Makkelijk te maken en heerlijk om van te smullen!

Keukentijd: Kleine 20 minuten (inclusief ontdooien gamba’s)

Ingrediënten:
100 gram pennepasta of spaghetti
Pesto (uit een potje of vers)
2 tomaten (of 1 paprika)
Gamba’s (bijvoorbeeld uit de diepvries)
3 gedroogde piri piri pepers

Bereiden:
Heb je de gamba’s in de vriezer liggen, dan eerst ontdooien. Wil je ze snel ontdooien? Leg de gamba’s dan in koud water. Grote kans dat ze na een minuut of 10 al gereed zijn om te gebruiken.

Zet een pan water op het vuur om de pasta in te koken en kook volgens de gebruiksaanwijzing.

De tomaten maak je schoon door ze af te spoelen en droog te maken. Daarna snij je ze doormidden en snij je de pitten (het natte gedeelte) eruit.
Vervolgens snij je de tomaten in reepjes.
Heb je nou voor paprika gekozen, dan maak je die ook schoon en snij je in smalle reepjes of blokjes.

Olie in de wok opwarmen. Zelf voeg ik 3 gedroogde piri piri pepers toe (kan je kopen bij de toko) aan de olie. Op die manier worden de gamba’s lekker pittig. Zodra de olie begint te walmen, dan doe je de ontdooide gamba’s erbij.
Zodra de gamba’s rondom roze zijn, zijn ze klaar. Vis nu de pepers weer uit de wok. Ik vind ze echt te heet om zo op te eten.

Als de pasta klaar is, dan giet je die af en doe je terug in de pan. Roer nu een flinke eetlepel pesto door de pasta heen. Serveer de pasta op je bord, doe de reepjes tomaat (of paprika) erbij en tot slot strooi je de gamba’s over je pasta.

Eet smakelijk!

Ps: Je kunt de tomaten of paprika ook nog even in de wok mee bakken in de olie. Het is maar net waar je trek in hebt :-).


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *