Courgettepasta met Cashewnoten

Courgettepasta, ook wel courgetti of courgettespaghetti genoemd, is helemaal hot! Zoek het internet er maar op na, dan kom je vast een heleboel recepten tegen. Jawel, meestal voor meerdere personen. Dat weerhield mij er altijd van om het te maken. Onzin eigenlijk, want stiekem is het heel ideaal om klaar te maken voor 1 persoon. De courgetteslierten zijn verrassend snel gaar én het kan je erg helpen om eens een avond ruim aan je groente-inname te voldoen. Zo gebruik ik de courgettepasta als vervanger voor normale pasta. En je kan van me aannemen dat je na het eten echt wel een gevulde maag hebt.
Om zelf courgettepasta te maken heb je een speciaal apparaatje nodig; een zogenaamde spiralizer. Maar heb je die nou niet? No worries, ook dan kun je dit gerecht prima maken. Snij dan de courgette in blokjes (klein of groot) en hou rekening met een langere bereidingstijd. (Je kunt dan merken dat de courgette klaar is, wanneer je er met een vork makkelijk in kan prikken)

Keukentijd: Ongeveer 15 minuten

Ingrediënten:
1 courgette
1 gele paprika
1 kipfilet
125 gram champignons
1 rode ui (of 2 sjalotjes)
Handjevol cashewnoten

Bereiden:
De kipfilet maak je schoon, door de witte randjes weg te snijden en dan snij je de kip in reepjes. Ondertussen zet je een wok op het vuur en doe je er een klein beetje olie bij. Als de olie warm genoeg is (hou je hand maar boven de pan, dan voel je de warmte wel) doe je de kip erbij. Terwijl de kip aan het bakken is, maak je de champignons schoon en snij je in plakjes. Ook de ui en de paprika kunnen worden schoongemaakt. Als de kip ongeveer 5 minuten in de wok zit (en dus gaar is), dan doe je de champignons erbij.

Met behulp van de spiralizer maak je van de gewassen courgette nu spaghettislierten.

De ui en paprika snij je in stukken en die kunnen ook in de wok erbij. Als je ziet dat de champignons zijn geslonken en donker van kleur zijn, dan kan de courgettespaghetti in de wok erbij. Dit alles heeft nu nog maar een minuutje nodig om te garen.

De inhoud van de wok leg je op een bord, de cashewnoten strooi je erover en eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *