Kippensoep ontmoet Ramensoep

Voordat je verder gaat lezen, let op! Dit gerecht kan echt iedereen maken!!! Makkelijker en luier bestaan ze denk ik niet.

Kippensoep staat niet hoog op mijn persoonlijke lijst, maar ramensoep wel. Zo staan er inmiddels 2 andere recepten op de website om je eigen heerlijke ramensoep te kunnen maken, namelijk: Ramensoep en Ramensoep met Gamba's.
Nu vroeg ik mij af of ik kippensoep meer mijn ding kon laten zijn… Dus na een reeks experimenten ontstond dit gerecht waarbij ik de goeie dingen van beide soepen combineer. Plus een enorm makkelijke maaltijd die echt iedereen kan maken. En je staat maximaal 5 minuten in de keuken. Hoe handig is dat!

Keukentijd: 5 minuten (en 30 minuten wachten)
Portie: 1

Ingrediënten:
250 gram Thaise Groente
150 gram kip
1 bouillonblokje kip
1 eetlepel sojasaus
1 nestje krulvermicelli
Optioneel: sambal
Optioneel: 1 teentje knoflook
400 ml water

Bereiden:

Je kunt de kip reeds in blokjes gesneden kopen of je neemt 1 kipfilet en snijdt die in kleinere blokjes.

Zet een pan op het vuur en doe daar 400 ml water in samen met 1 eetlepel sojasaus. Wil je een pittige soep? Doe dan gelijk een halve theelepel sambal erbij (of meer).
De knoflook kun je er in zijn geheel in doen om die er later uit te halen of je snijdt de teen knoflook klein en doet die gelijk in het water erbij.
Ook het bouillonblokje kun je direct in het water erbij doen.  Alles goed doorroeren en zodra het bouillonblokje is opgelost doe je de kip er zo bij in het bijna kokende water. Jawel in dit gerecht koken we de kip mee. Dus rauw in het water en het water aan de kook brengen. Doe dan een deksel op de pan (was ik een keer vergeten en dan raakt je water vrij snel op), zet het vuur middelhoog en laat alles ongeveer 20 minuten koken.  

Na ongeveer 20 minuten voeg je het nestje krulvermicelli en de Thaise Groente toe. Goed doorroeren en nog een kleine 10 minuten doorlaten koken.

Schep nu de soep over in een soepkom en

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *