Ramensoep

Als je, net als ik, erachter bent gekomen dat Ramensoep lekker is, makkelijk te bereiden en ongelooflijk veel variaties heeft, dan ga je natuurlijk experimenteren. Dat is leuk! Ok, soms komen ideeën niet helemaal goed uit de verf (of soep), maar soms ook wel!
Met veel plezier wil ik je dan ook mijn 2e recept van mijn Ramensoep met je delen. De 1ste versie kun je vinden onder Ramensoep met Gamba’s
Deze versie is weer heel anders. Ook maak ik de champignons in dit recept klaar in de bouillon en dat is erg verrassend (en lekker lui ;-))

Ben je niet zo’n fan van pittigheid? Of maar een beetje? Dan doe je geen of minder sambal in de bouillon.

Keukentijd: 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
1 bouillonblokje
500 ml water
1 eetlepel sojasaus
¼ theelepel sambal
1 teen knoflook
0,5 streng = 45 gram Japanse Noodles (bv: Hakubaku Organic Ramen Noodles)
2 eieren
65 gr taugé
125 gram champignons

Bereiden:
Zet 2 pannen op het vuur. De ene pan vul je met 500 ml water, het bouillonblokje, sojasaus, de sambal en de knoflook. Zo maak je de basis van de soep en kun je rustig minimaal 20 minuten laten pruttelen zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Maak de champignons schoon en halveer ze. Hele grote champignons snij je in kwarten en de hele kleintjes kun je gewoon heel laten. Doe nu alle champignons in de bouillon erbij en kook ze op die manier gaar.

De andere pan vul je met een ruime hoeveelheid water en gebruik je om de Noodles te bereiden zoals aangegeven op de verpakking. Na het afspoelen zet je de Noodles aan de kant. Je hoeft je niet bezig te houden met het afkoelen van de Noodles, want zodra je de bouillon erover giet warmen de Noodles weer op.

Wanneer de Noodles klaar zijn vul je de pan weer met water en breng je dat aan de kook om dan 2 eieren er 6 minuten in te laten koken. Na 6 minuten laten schrikken onder koud water en even apart leggen.

De taugé spoel je af onder koud water en laat je uitlekken.

Pak nu een diep bord erbij en doe als eerste de Noodles erin. Doe dan de taugé er bovenop leggen en giet nu de bouillon (met alle champignons) erbij.
Tot slot heb je de eieren ontdaan van de schaal en halveer je de eieren en leg je bovenop de soep.

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *