Geroosterde pompoensalade

Voor de mensen die Koken voor 1 al een tijdje volgen op Facebook of Instagram: zelfgemaakte pompoensoep vind ik toch echt heel erg lekker. Vanuit die soep is er ook een pompoenstamppot ontstaan waar ik in de wintermaanden goed van kan genieten. Terwijl ik vroeger niets van pompoen moest hebben.
Vanuit nieuwsgierigheid wilde ik kijken of ik een makkelijke en ook smakelijke maaltijdsalade kan maken met pompoen!
Dat is gelukt! Op de foto zie je wel heeeeeel erg veel pompoen, omdat ik op dat moment te ijverig was en maar liefst 400 gram heb klaar gemaakt. Ik had blijkbaar trek die dag. Onderstaand recept heb ik aangepast naar betere hoeveelheden voor een heerlijk maaltje!

Zoals je kunt lezen heb ik in dit gerecht gekozen voor fetakaas, omdat ik de scherpte van de kaas wel kan waarderen met de zoetigheid van de pompoen en de Balsamico, maar vind jij dat nou net iets té…..Kies dan lekker voor mozzarella. Past prima!

Keukentijd: je staat ongeveer 10 minuten in de keuken. Je oven doet het meeste werk.
Portie: 1

Ingrediënten:
40 gram veldsla
200 gram pompoenblokjes
125 gram cherrytomaatjes
2 eetlepels fetakaas
Crema de Balsamico
Pijnboompitjes

Bereiden:
Verwarm de oven voor op de 200 graden. Ondertussen doe je 200 gram pompoenblokjes in een ovenschaal en giet je er een scheutje olie overheen. Even husselen en zodra de oven de juiste temperatuur heeft kan de schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven. Wil je de pompoen echt grillen, kies dan voor de grillfunctie op je oven.

Terwijl je aan het wachten bent doe je vast in een schaal of diep bord de sla. De tomaatjes wassen en halveren, zodat die ook bij de sla kunnen.

Zodra de pompoen klaar is doe je die bij de sla en tomaatjes. Goed husselen en je topt het geheel af met verkruimelde fetakaas en pijnboompitjes.

Breng dit alles op smaak door de Crema de Balsamico er naar smaak overheen te strooien.

Eet smakelijk!

 


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *