Ei in de wolken

Er is een nieuwe “hype” in foodie land. Althans als ik de nieuwsberichten op televisie, instagram enzo mag geloven. Niet dat het groots is uitgemeten. Ik zag toevallig een keer een tv item voorbijkomen.
Wat ik zag vond ik zo leuk dat ik dat natuurlijk een keer wilde proberen. Testen voor Koken voor 1. Het zag er best ingewikkeld uit en wanneer je het eindresultaat op je bord ziet liggen dan denk je dat wellicht ook. Maar ik kan je verklappen: het is helemaal niet moeilijk!

Wanneer je op het internet op onderzoek gaat naar de beste manier om de Ei in de wolken te maken, dan kom je verschillende bereidingsmanieren tegen. Voor de temperatuur in de oven wijkt af. Dus tja, waar kies je dan voor? Ik heb in ieder geval onderstaande onderstaande manier gekozen én die werkt!

Het ei in de wolken is leuk om te maken, leuk om te fotograferen, zeker grappig om te eten, ideaal om je omgeving te enthousiasmeren voor je kookkunsten!

Maak de eitjes klaar voor een heerlijk ontbijt! Doe er een sneetje brood bij voor een prima lunch of een smakelijke salade om een lichte avondmaaltijd compleet te maken. Genoeg keuze…..Veel plezier met het maken en uiteraard eten van deze leuke Ei in de wolken.  

Keukentijd: 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
2 eieren
Handjevol strooikaas
Snufje peper
Theelepel kruiden zoals oregano
100 gram sla
1 tomaat
1 kleine rode paprika
1 kleine gele paprika

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 230 graden. De bakplaat haal je vast uit de oven en bekleed je met bakpapier.

Begin met het splitsen van de eieren. Zowel het eiwit als het eigeel heb je nodig dus gooi niets weg, behalve de eierschaal.

Het eiwit ga je nu kloppen tot een dik en luchtig geheel. Voor mij is de makkelijkste methode: Doe het eiwit in een schaal zet een elektrische mixer in het eiwit en mix op de laagste stand voor 2 minuten. Na 2 minuten schakel je nog een standje bij en doe je nog 1 minuut flink mixen.
Wanneer je dan een dik en luchtig geheel hebt kun je er eventueel de kaas en kruiden door roeren. Doe dit rustig aan zodat het eiwit dik en luchtig blijft! Gebruik een spatel om het jezelf makkelijk te maken. 

Pak nu de bakplaat erbij en maak 2 “wolkjes” het eiwit. Oftewel: schep met een lepel of spatel het eiwitmengsel op het papier. Maak 2 hoopjes en je zult zien dat het een soort wolkjes worden. Leg ze niet te dicht op elkaar én maak in beide wolkjes een kuiltje in het midden.

Nu zet je de bakplaat ongeveer 6-7 minuten in de oven, in het midden. Daarna haal je de bakplaat eruit (het eiwitmengsel heeft een klein bruin kleurtje gekregen) en doe je het eigeel in de kuiltjes leggen en schuif je de bakplaat met eitjes in de wolken nog 3 minuten in de oven zodat alles nog een beetje kan garen en krokant kan worden.

ei in de wolken

Terwijl dit alles dus in de oven staat, heb jij de tijd om een mooie heerlijke salade maken. Ik koos voor een lichte maaltijd door sla met tomaat en 2 kleuren paprika te mengen met een dressing van olie en azijn.

De kaas en kruiden zaten tenslotte al in de wolken!
Schep de salade op een bord en maak het geheel af met de 2 eieren in de wolken. 

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *