Quinoa-Bulgur Summer Style

Nu heb ik met de Bulgur-Quinoa al de Italian en de Broccoli Feta versies gemaakt en ik heb de smaak te pakken! 
De Quinoa-Bulgur combinatie vult goed, smaakt prima en is zo makkelijk te bereiden, dat ik er graag  mee experimenteer. 
Dit recept vond ik de eerste keer best prima smaken, alleen een beetje erg zout. Wat natuurlijk logisch is met al die spekjes. Nu deelde ik de foto en mijn ervaring op Instagram en kreeg de volgende reactie: "Ziet er ideaal uit om te eten bij warm weer! :-)"

Zo had ik het gerecht nog niet bekeken!? Terwijl ik juist met heel warm weer een enorme behoefte kan hebben aan extra zout én dit gerecht is weer iets heel anders dan al die salades die ik met warm weer eet. 

Keukentijd: < 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
Half zakje Bulgur-Quinoa
1 gele paprika
1 groene paprika
2-3 eetlepels fetakaas
125 gram magere spekreepjes

Bereiden:
Zet een wok of koekenpan op het vuur en laat die goed heet worden. Vervolgens doe je de spekreepjes in de pan. Blijf je in de buurt van de pan? Dan kun je het vuur prima hoog laten staan. Anders raad ik je aan om het vuur laag te zetten en de spekjes rustig te laten uit bakken.

Ondertussen heb je mooi de gelegenheid om beide paprika's schoon te maken en in kleine stukjes te snijden. 

Zodra de spekjes goed zijn uitgebakken, dan kunnen de paprika's in de pan erbij. Na ongeveer 3 minuten doe je de Quinoa-Bulgur erbij. Die heeft nog maar 90 seconden nodig om op te warmen. 
Nu kun je alles op een bord doen en je strooit de fetakaas over het geheel. 

Heb je liever warme fetakaas? Dan bak je die in de pan mee. Doe de kaas dan tegelijk met de Quinoa-Bulgur in de pan. Meng alles goed door elkaar en dan kan dit alles direct op je bord. 

Of je nu voor warme of koude fetakaas kiest...Met warm weer is dit een heerlijke verfrissende maaltijd!

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *