Pasta zo klaar

Zin in een smakelijke pasta die ook nog eens supersnel klaar is? Vooral op warme zomerse dagen is dit zo’n lekker smakelijk hapje eten. Het kan prima als avondeten, maar ook heel goed als lauwwarme lunch.
Afhankelijk van de kooktijd van je pasta ben je maximaal 10 minuten in je keuken bezig.

In het recept gebruik je basilicum. Natuurlijk is verse basilicum het allerlekkerste, maar wanneer je die niet in huis hebt (of te duur vindt) kun je ook prima gedroogde basilicum gebruiken. Ik heb standaard een potje basilicum in huis. Aangezien ik in de zomer meestal wel tomaten en vaak ook mozzarella in huis heb, snap je dat ik dit gerecht graag klaar maak. Ik hoop jij ook!

Keukentijd: 5-10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
80-100 gram pasta
Tomaten (minimaal 2)
1 bol mozzarella
1 theelepel basilicum (of een handjevol verse basilicum)

Bereiden:
Zet een pannetje water op het vuur en kook je pasta zoals aangeven op de verpakking. Terwijl de pasta kookt was je de tomaten en snijd je ze in stukjes of reepjes. De mozzarella snij je ook in kleine stukjes.

Wanneer de pasta gaar is, giet je die goed af en doe je terug in de pan.

Doe nu de tomaat, mozzarella en basilicum erbij en roer het goed door. Ongeveer een minuut met een deksel op de pan laten staan en serveren maar. Zo makkelijk is dit gerecht nou!

Door de tomaat kan het gerecht wat vochtig zijn. Door het vruchtvlees uit de tomaat te snijden haal je een groot gedeelte van het vocht eruit.
Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het afgieten van de pasta gebruik te maken van een vergiet. Als dan het meeste vocht uit de pasta is roer je er gelijk de tomaat door heen. Dan giet je al gelijk het overtollige tomatenvocht weg.

Hoe dan ook: eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *