Lamsburger Sriracha

Ik ben dol op hamburgers, maar dan wel met goed vlees, heerlijke groente, een smakelijk sausje én op een echt stevig broodje. Ik zal dan ook niet snel een hamburger bestellen bij een fastfoodketen.
Zo heb ik al talloze variaties gemaakt op hamburgers, bijvoorbeeld een rundvleesburger met verse ananas en satésaus (ja, dat smaakt echt prima) of wat denk je van een burger op een hamburgerbroodje met pesto, geitenkaas en tomaat.

Er is echter 1 nadeel aan zelf hamburgers maken, vind ik…Op de BBQ doe ik dat niet, want ik vind een BBQ aansteken en het eten erop bereiden voor 1 persoon veels te veel werk. En een lekker stukje vlees in een koekenpan bakken vind ik door de boter zonde en bak ik het in olie, dan kan ik na afloop mijn hele keuken schoonmaken. Die olie spettert echt enorm.

Dus ging ik op zoek naar een bereidingswijze die deze nadelen niet heeft…En dat is de oven geworden!
Ja, echt waar ik bereid mijn hamburgers in de oven! Zo, uit de verpakking, in een ovenschaal hup de oven in. Geen olie of boter toevoegen, alleen halverwege een keer de burger omdraaien. En ik kan je verklappen….Het vlees wordt er erg sappig door. Door al het vocht wat eruit loopt, gaart het vlees in de eigen sappen!

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de verse kant-en-klare lamsvleesburgers en een Italiaanse Bol (afbakbroodjes) uit het assortiment van de Albert Heijn. Zowel het vlees als de bollen zijn per 2 verpakt. Maak je er 2 klaar dan heb je een flinke 1-persoonsmaaltijd. Ik had in ieder geval moeite om alles op te krijgen, maar ik had dan wel frietjes erbij.

Het sausje van deze burgers heb ik lekker gemaakt door mayonaise en Srirachasaus te mengen met elkaar. Ik moest overigens heel erg mijn best doen om het sausje pittig te krijgen. Eerlijk gezegd is me dat niet eens gelukt. Maar de smaak is erg lekker geworden.

Keukentijd: 5 minuten
Portie: 1 (of 2)

Ingrediënten:
2 (nog af te bakken) Italiaanse bollen
2 Lamsburgers
1 Avocado
Een halve komkommer
2 eetlepels mayonaise
Srirachasaus
Eventueel ovenfrietjes

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Zodra de broodjes klaar zijn, haal je de uit de oven en laat je ze afkoelen.

Verhoog dan de temperatuur van de oven naar 230 graden en doe het vlees in een ovenschaal en zet het 25-30 minuten in de oven. Halverwege even het vlees omkeren.

(Eet je bij deze hamburgers ook frietjes die je klaar maakt in de oven? Die kunnen dan op deze temperatuur meegebakken worden…ook al geeft de verpakking anders aan. Hou dan wel rekening met de bereidingstijd)

Terwijl het vlees in de oven staat, maak je de avocado schoon en snij je in plakjes. De komkommer was je en snij je in dunne plakjes. Ik gebruik hiervoor de kaasschaaf.
Ook kun je vast het sausje maken door 2 eetlepels mayonaise te mengen met Srirachasaus. Een paar keer, tussendoor, proeven en net zoveel Srirachasaus toevoegen tot je de smaak hebt zoals jij wenst.

Wanneer dan de burgers klaar zijn is het een kwestie van broodje opensnijden en beleggen. Eerst een paar dunne plakjes komkommer, dan de lamsburger. Daarbovenop avocado en uiteraard het sausje.

Eet smakelijk!

 


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *