Krieltjes Makreel Salade

Ik ben een enorme fan van salades. Volgens mij heb ik zelden eenzelfde salade op. Iedere keer weer belandt er iets anders op het bord of in de schaal. Andere groente, andere sla, andere sauzen, koude, lauwe of warme salade…Eindeloos kun je ermee variëren en het is één van de makkelijkste gerechten voor 1 persoon.
Het enige waar ik echt rekening mee hou: de hoeveelheid ingrediënten. Zeker voor 1 persoon is slim samenstellen belangrijk. Althans wanneer je niet eerst 20 ingrediënten wilt verzamelen voor je salade. Met 5 ingrediënten kun je al prima een smaakvol gerecht creëren.
Daarnaast vind ik een salade ideaal om restjes op te maken. Stel dat je nog een halve paprika hebt liggen…Nou die kan bijna in elke salade verwerkt worden.
Datzelfde geldt voor blikjes vis. Ik koop ze regelmatig in wanneer ze in de aanbieding zijn, want je kunt ze lang goed houden. Dus op voorraad hebben is echt wel heel handig!

Deze keer een heerlijke lauwwarme salade gebaseerd op het concept van de Poke Bowls, maar dan met krieltjes!

Keukentijd: 10-15 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
150 – 200 gram krieltjes
1 ei (of 2)
1 blikje makreel
75 gram veldsla
10 roma-tomaatjes
1 eetlepel 1000-Island dressing

Bereiden:
Zet om te beginnen een pan water op het vuur om je ei(eren) te koken. Zorg dat je de eieren 6-10 minuten kookt. Ze mogen best wat harder zijn. Heb je liever koud ei, dan kun je die dus al eerder op de dag klaar maken.

Zet een koekenpan op het vuur en doe er een scheut boter of olie in. Je kunt de krieltjes in zijn geheel klaar maken of je snijdt ze eerst doormidden. Dit laatste kies ik zelf graag, omdat ze dan sneller klaar zijn en het eet makkelijker.
Wanneer de koekenpan heet is, dan doe je de (gehalveerde) krieltjes erin. Die hebben ongeveer 10 minuten nodig. Wel regelmatig omdraaien of de pan husselen.

Ondertussen doe je in een diep bord, of saladeschaal, de veldsla. Meng daar de flinke eetlepel 1000-Islands dressing door en zet het aan de kant tot de krieltjes klaar zijn.

Ondertussen kun je de tomaatjes wassen en halveren en het blikje makreel openmaken. Giet het blikje af.
Het ei/De eieren afspoelen onder koud water. Ook wel “de eieren laten schrikken” genoemd. Afpellen en in parten snijden.

Wanneer de krieltjes klaar zijn meng je die door de veldsla heen. Eventueel voeg je nog wat extra dressing toe.

Verdeel dan de tomaatjes, ei en makreel over de sla en

Eet smakelijk!

 


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *