Kaaskoekjes

Wanneer ik een soepje of een lekkere salade maak, wil ik er altijd iets extra’s bij eten. Meestal is dat een lekker stukje brood. Speciaal brood of Focaccia of zoiets.
Nu had ik weleens gehoord (en gezien) dat er zoiets als kaaskoekjes bestond, maar ik dacht altijd dat dat enorm veel werk was of moeilijk om te maken.

Nou, “what was I thinking?!” Hoe makkelijk kan iets zijn.

Echt waar kaaskoekjes, althans de versie zonder deeg, zijn zoooo makkelijk om te maken. En het is ook nog eens ideaal om restjes strooikaas op te maken.
Voor sommige gerechten gebruik ik namelijk strooikaas. Dat zijn verpakkingen van 150-200 gram en die maak ik nooit in 1 keer op. Dus gaat de verpakking de koeling in en soms ontdek ik te laat dat het er nog lag. Terwijl ik dan net weer soep heb gegeten met brood erbij. Niet echt handig dus.

Dat “probleem” is nu verleden tijd!

Keukentijd: 3 minuten (en 10 minuten oventijd)
Portie: Net zoveel als je kaas hebt of wilt gebruiken

Ingrediënten:
Strooikaas
Extra opties: kruiden als oregano, dilletopjes of sesamzaadjes

Bereiden:
Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius.
Op een ovenrooster leg je bakpapier.

Op dat bakpapier vorm je nu ‘hoopjes’ strooikaas. Pak een handjevol strooikaas en leg dat als een hoopje op het bakpapier. En dat herhaal je zo vaak als je bakplaat aan kan of hoeveel kaaskoekjes je wenst. Hou ongeveer 1 cm ruimte tussen de koekjes…Anders wordt het een kaasplaat ;-).

Schuif de bakplaat dan de oven in en laat de kaas 10 minuten daar in staan.
De kaas lijkt na 10 minuten in het midden nog zacht, maar wanneer je de kaaskoekjes een minuut of 2 naast de oven zet om af te koelen, trekt dat bij.

Haal de koekjes van het bakpapier af en klaar!

Maak je gebruik van een ‘topping’? Strooi dan wat kruiden of zaadjes op de kaaskoekjes, nadat ze 5 minuten in de oven hebben gestaan. Dus even de schaal eruit pakken, topping erop en nog 5 minuten meebakken in de oven.

Zo eenvoudig en zo lekker bij een maaltijd

Eet smakelijk!

 


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


1 thought on “Kaaskoekjes

  1. […] je bij deze soep iets erbij eten? Gebruik dan deze 20 minuten om in de oven heerlijke kaaskoekjes t... kokenvoor1.com/courgette-broccoli-soep

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *