Wilde rijst salade

Aangezien ik dol ben op salades ben ik altijd wel op zoek naar lekkere recepten. Soms kom je hele lekkere recepten tegen, maar zodra je gaat lezen hoe je die moet maken….Dan haak ik af…Jeetje wat een gedoe soms. Al helemaal voor een makkelijke maaltijd salade voor 1 persoon! Maar het geeft me af en toe goeie ideeën, die ik dan verder uit werk naar makkelijk haalbaar J

Keukentijd: 15 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
80 gram (wilde noten) rijst
75-100 gram groene asperges (uit de diepvries)
1 kropje mini romaine sla
Flinke handvol 3 kleuren cherry tomaatjes (ongeveer 12 stuks)
Dressing: Olie – Citroensap – Azijn – Crema de Balsamico

Bereiden:
Zet een pannetje water op het vuur en kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Zodra de rijst klaar is, dan afgieten en even laten afkoelen tot die lauwwarm is.

Zowel de sla als de asperges ga je grillen. Dit kan met behulp van een grillpan of je gebruikt de grill functie van de oven als je die hebt.
Zelf heb ik voor de laatste optie gekozen en dan de kleinste grillstand gebruikt. Dat is 180 graden.
In een ovenschaal doe je de bevroren asperges en de krop sla snij je doormidden en het kontje verwijder je.
De sla leg je dan bij de asperges in de ovenschaal. Besprenkel alles met olie en de schaal kan voor ongeveer 10 minuten onder de grill.

Terwijl de groentes gegrild worden maak je de tomaatjes schoon en halveer je.
Ook heb je gelijk tijd om de dressing te maken. Doe in een klein kommetje: 1 eetlepel olie, een halve eetlepel azijn, een theelepel citroensap en een scheut (halve eetlepel?) Crema de Balsamico en roer dit alles goed door elkaar. Even proeven en waar nodig nog op smaak brengen.

Ondertussen zijn je groentes wel klaar, dus doe je de eerste halve Romaine sla wat uit elkaar plukken en over een bord verdelen. Doe daar je notenrijst overheen.
Dan alleen nog de rest van de sla, de asperges en de tomaatjes over je rijst verdelen. De dressing over alles heen strooien en

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *