Spinazie Komkommersoep

Voor sommige gerechten koop ik graag verse spinazie. Lekker even kort wokken, dan is die spinazie lekker knapperig en vult andere ingrediënten goed aan. Alleen moet ik altijd minimaal 200 gram kopen en die maak ik echt nooit in 1x op. Ken je dat?
Met 100 gram spinazie, die over was, als basis ben ik gaan rommelen en experimenteren en zo kwam ik op deze spinazie komkommersoep uit. Een bijzonder soepje die ook nog eens in ongeveer 10 minuten vers op tafel staat!

Keukentijd: ongeveer 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
1 komkommer
100 gram verse spinazie
125 gram champignons
1 theelepel pesto
Half bouillonblokje basis
2 theelepels oregano
200 ml water
2 eetlepels fetakaas

Bereiden:
Voor het bereiden van de soep maak ik nog weleens gebruik van de waterkoker. Hiermee kan ik de kooktijd in de pan verkorten, dus als je een waterkoker hebt…Zet maar vast wat water op.

Maak de champignons schoon en snij die in grove stukken.
Zet een pan op het vuur. Ik heb een steelpan gebruikt, aangezien dit een 1-persoonsportie is. Past precies in dat steelpannetje.
Doe er een flinke scheut olijfolie in en zodra de olie heet is kunnen de champignons erbij.

Ondertussen haal je, met behulp van een kaasschaaf, de schil van de komkommer af en snij je de komkommer in grove blokjes.
Zodra de champignons gaar zijn haal je die uit de pan. Doe ze tijdelijk in een kommetje apart zetten. De steelpan kan nu terug op het vuur en opnieuw doe je een scheutje olie in de pan.
De spinazie kan je in de pan doen. Er bestaat een grote kans dat je het in 2 stappen moet doen. Gelukkig slinkt de spinazie nog flink. Om te voorkomen dat de spinazie aan de bodem gaat plakken moet je wel even blijven roeren. Zodra alle spinazie in de pan is geslonken dan kun je de komkommer erbij doen. Mocht er spinazie aan de bodem zijn blijven plakken, geen probleem, het vocht van de komkommer weekt de spinazie zeker los.
Ook strooi je nu de oregano over het geheel. Roer alles goed door en voeg dan 200 ml kokend water toe. Nog even het halve bouillonblokje erbij en dit alles laat je ongeveer 5 minuten goed doorkoken. Regelmatig even roeren.

Nu kun je het vuur onder de pan uit doen en met behulp van een staafmixer alles goed pureren tot je de gewenste soep dikte bereikt. Voordat je nu de zomaar de pesto toevoegt adviseer ik je de soep alvast te proeven, misschien smaakt die al helemaal top. Anders breng je de soep op smaak met behulp van de pesto.

Pak nu een diep bord waar je de soep in giet, dan de champignons erin schept en tot slot de fetakaas erover kruimelt.

Wil je bij de soep nog een extra “bite”? Een lekker speltbroodje met rauwe ham smaakt hier fantastisch bij!

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


1 thought on “Spinazie Komkommersoep

  1. […] what recipe from koken voor 1 I can recommend: for sure the spinach & cucumber soup, no doubt ... thelittlecherrytree.azurewebsites.net/2018/03/25/liebster-award

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *