Spinazie Appelmoes Salade

Ken je dat? Zit je op de bank met de afstandsbediening in de hand ‘domweg’ te zappen door de diverse televisiezenders.
Op zo’n ‘nutteloos’ moment zapte ik langs een tv-zender waar op dat moment een kookprogramma bezig was. Nee, geen 24 Kitchen, maar welk programma het wel was weet ik niet echt meer.
Bij dat kookprogramma werd er een maaltijd klaargemaakt met een spinaziesalade. Door die salade ben ik even blijven kijken, want soms koop ik een zak verse spinazie en weet dan niet wat ik met de 2e helft van die zak moet doen. Eigenlijk dacht ik dat men weer een heleboel ingrediënten ging gebruiken die ik niet in huis heb, maar ik werd enorm verrast!

De spinazie wassen, in een schaal doen én dan een dressing met appelmoes, mosterd en balsamicoazijn. Aftoppen met fetakaas en klaar! Laat ik nou net al die spullen in huis hebben én ik was toch wel nieuwsgierig naar die dressing. Een aantal keer testen en elke keer weer genieten!

Ook nieuwsgierig? Maak de salade zeker een keer! Erg lekker met gebakken Rozeval aardappeltjes en zelfgemaakte gehaktballen of een ander stukje vlees.

Weet jij een andere lekkere combinatie met deze salade? Laat het dan achter in de reacties!

Keukentijd: < 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
Spinaziesalade:
            100 gram verse spinazie
            1 eetlepel appelmoes
            ½ theelepel mosterd
            1 eetlepel balsamicoazijn
            1 eetlepel verkruimelde fetakaas
Stukje vlees
3 Rozeval aardappelen
Olie
Peper of paprikapoeder

Bereiden:
Verwarm de oven op 225 graden voor.

Was de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes. Giet er olie over en breng ze extra op smaak met bijvoorbeeld peper of (pikante) paprikapoeder.  Spreid de schijfjes over een, met papier bekleedde, bakplaat of ovenschaal. Schuif die in de oven en zet de timer op 30 minuten. Halverwege de schijfjes even omdraaien.

Was de spinazie en laad deze goed uitlekken of dep af met keukenpapier.Ingrediënten Spinaziesalade

Pak een klein schaaltje en doe daar de appelmoes, mosterd en balsamicoazijn in en flink roeren.  
2/3 van de dressing hussel je door de spinazie.
Brokkel nu de fetakaas over de spinazie en het laatste restje dressing verdeel je over je salade.

Nu kun je nog een lekker stukje vlees bereiden. Deze salade heb ik gegeten met zelfgemaakte gehaktballen , maar ook met varkensfiletlapjes a la minuut.

Zijn de aardappelen klaar? En het vlees ook?

Dan zeg ik: Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *