Snijbietsalade met vis en aardappels uit de oven

Soms neem ik in de supermarkt de tijd om gewoon eens te snuffelen bij alle producten die er liggen. Geregeld wordt het assortiment aangepast en dan ontdek je weer nieuwe handige en lekkere dingen. Sommige producten zitten waarschijnlijk al veel langer in het assortiment, maar heb ik ze gewoon niet gezien. Supermarkten hebben namelijk zo enorm veel keus.
Tijdens zo’n snuffelmoment valt mijn oog op een zakje groente met namen erop als babyspinazie en babyboerenkool. Geen idee wat het precies is (kan me er wel een voorstelling bij maken) en dus weet ik ook niet hoe het gaat smaken. Maar als dat zakje dan ook nog eens afgeprijsd is, dan wordt het leuk om eens te gaan proberen.
Op de verpakking staan verschillende bereidingsmethode, maar ik kies voor de makkelijkste!

Keukentijd: max. 10 minuten
Portie: 1 

Ingrediënten:
Zakje 80 gram snijbiet, babyspinazie en babyboerenkool
1 paprika
Gepaneerde kabeljauwfilet
2 rozevalaardappels
Olie
Balsamico azijn

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Op een ovenplaat leg je een vel bakpapier.
De aardappels was je schoon, dep je af en snij je in dunnen schijfjes. Nee de aardappelen hoef je niet te schillen! De schijfjes besprenkel je met olie en peper. Goed husselen en de schijfjes uitspreiden op het bakpapier. Zet de plaat in de oven en stel de tijd in op 20 minuten.
Na een minuut of 10 leg je de gepaneerde kabeljauwfilet erbij. Zo kan die gelijk mee in de oven en is de vis tegelijk klaar met de aardappels.

Ondertussen meng je de snijbiet, babyspinazie en babyboerenkool met de schoongemaakte paprika. Dit breng je op smaak met olie en azijn.

Als dan de aardappelschijfjes klaar zijn leg je die verspreid over de snijbietsalade en je “topt” het geheel af met de gepaneerde kabeljauwfilet.

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *