Snelle Tagliatelle

Pasta, wie is er geen fan van!
Makkelijk in gebruik en ook erg handig om standaard in huis te hebben, omdat je het met bijna alles kan klaarmaken.
Verse pasta maak ik eigenlijk nooit. Gewoon omdat ik er de tijd niet voor neem, maar bij mijn vaste supermarkt hebben ze (al een hele tijd) op de versafdeling verse pasta liggen. In vele soorten en maten.

Ooit ontdekt omdat ze in de aanbieding waren, 1 halen en 1 versie gratis. Nu dacht ik altijd dat je die dan binnen een paar dagen op moest eten, totdat ik de houdbaarheidsdatum nader bekeek. Sommige soorten kun je kopen en na een maand nog gebruiken. Een aanbieding die ik dus graag gebruik.
Een ander bijkomend voordeel: meestal hoeft de pasta maar 4 minuten te koken! I like it!!!

Nu zijn de verpakkingen vooral geschikt voor 2 porties. Maak je een verpakking open, dan is het wel aan te raden om met diezelfde pasta een aantal dagen later nog iets lekkers te eten. Maar het is pasta, dus daar kun je vast wel iets mee verzinnen.

In dit gerecht heb ik 3 verschillende soorten tomaten gebruikt. Ik kan je niet vertellen hoe ze heten, want ik heb ze van iemand anders gekregen. Het waren een rode tomaat, een groene tomaat en een zwart-rode tomaat.
En al die tomaten smaken ook weer anders en dat maakt het leuk om ze in dit gerecht te verwerken.

Dit gerecht is vleesloos, omdat dat zo uitpakte. En weet je…ik miste niet eens vlees of vis en zo na afloop goed vol!

Keukentijd: 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
125 gram verse tagliatelle
1 courgette
2-3 tomaten (verschillende kleuren)
Pesto
Pijnboompitten

Bereiden:
Je begint met het op het vuur zetten van een pannetje water, waar je de pasta in gaat koken.
Terwijl het water aan de kook gebracht wordt kun je de courgette en de tomaten wassen, schoonmaken en in stukken snijden.

Zet ook een wok of koekenpan op het vuur en doe er een scheutje olie in.

Kookt het water? Dan kan de pasta erin en die hoeft waarschijnlijk maar 4 minuten te koken (tenzij op de verpakking anders aangegeven staat).
Is ondertussen ook de olie in de wok of koekenpan warm? Doe dan de courgette erin. Af en toe met die wok of koekenpan husselen zodat de courgettestukjes rondom kunnen garen. Ik ben daar niet zo heel precies in, dus sommige stukjes krijgen een bruin laagje. Vind ik alleen maar lekker.

Is de kooktijd van de pasta voorbij? Dan kun je de pasta afgieten en terug in de pan doen.
Doe nu de tomaten bij de courgettestukjes, hussel met die pan en laat het op laag vuur even staan.

De pasta ga je nu mengen met pesto en dat doe je naar eigen smaak. 1 of 2 theelepels of gewoon lekker 2 flinke eetlepels. Doe de pasta op je bord, schep de courgette en tomatenstukjes er over en top het geheel af met pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

 


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *