Salade met kipspiezen

Tijdens heerlijke warme zomerse dagen heb ik vaak zin in BBQ!! Alleen heb ik dan weer geen zin om een BBQ aan te gaan steken. Zeker niet dat apparaat wat ik heb staan. Ik heb een grote Weber BBQ met briketten. Misschien ben ik lui, maar het duurt me te lang en kost me erg veel werk.  En dat voor een stukje vlees wat ik veel sneller op heb gegeten dan dat het op de BBQ heeft gelegen.
Maar daar heb ik wel een prima oplossing voor gevonden: een grillpan!!

Ja, ik mis best de geur van kolen/briketten die branden en natuurlijk ook de gezelligheid van lang tafelen.
Maar voor een smakelijk stukje vlees of een paar spiesen is de grillpan een prima alternatief om te BBQ’ en voor 1 persoon.

Je zet de pan op een vuurtje om goed heet te laten worden. Je smeert het vlees in met olie en zodra de grillpan heet is, leg je het vlees op de pan. Natuurlijk regelmatig omkeren en tegelijkertijd maak je de overige ingrediënten van je maaltijd klaar.

Dus wil je ook een keer BBQ voor 1 met een makkelijke salade?

Keukentijd: 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
4 kipspiezen
1 baby Romaine Sla
1 oranje paprika
Walnoten
Fetakaas (of gelijkende witte kaas)

Bereiden:

Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Kipspiezen insmeren met olie en die kunnen dan op de grill gelegd worden. Regelmatig omdraaien. Na een minuut of 10 controleren of de kip gaar is. Zo niet nog een paar minuten laten grillen.

Terwijl de spiesen op de grill liggen kun je de Baby Romaine Sla schoonmaken. Snij de onderkant van de krop af (ongeveer 2 cm). Halveer de sla en snij beide helften in dunne reepjes. Spoel de sla goed af en laat in het vergiet uitlekken. De paprika halveer je ook om schoon te kunnen maken en daarna in reepjes te snijden. Of blokjes.

Als de kip bijna klaar is leg je de sla op het bord, de paprika daarop, dan een handvol walnoten en ongeveer 2 eetlepels uitgelekte witte fetakaas.

Kip erbij en Eet smakelijk!

 


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


2 thoughts on “Salade met kipspiezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *