Rundvlees met groente en krieltjes

Wanneer er speciale gelegenheden zijn of er is een moment in je leven welke je graag een feestelijk tintje wilt geven. Dat was het uitgangspunt voor mij om dit gerecht te bedenken. Ook op dat soort momenten kan het namelijk voorkomen dat je alleen eet. Dus waarom niet een lekker feestelijk gerecht om jezelf te verwennen.
Dit gerecht lijkt misschien niet zo heel erg feestelijk, maar de combinatie van deze ingrediënten geven dit gerecht een heel feestelijke smaak. Daarnaast is het heel makkelijk klaar te maken en met ongeveer 15 minuten zit jij met een lekker maaltje aan tafel of op de bank.
Het is wel heel erg handig om in de buurt van je pan te blijven, want de ingrediënten hebben zo af en toe een flinke roer beurt nodig om niet aan te bakken. Meestal doe ik tegelijkertijd de afwas om te voorkomen dat ik de hele tijd in de pan sta te turen.

Keukentijd: Ongeveer 15 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
100 gram rundvleesreepjes
150 gram krieltjes
100 gram spruitjes (uit de vriezer kan heel goed)
100 gram rode kool (zo’n klein potje)
Handje pijnboompitten

Bereiden:
Het fijne aan dit gerecht is dat je maar 1 pan nodig hebt. Scheelt weer in de afwas :-). Zoals ik al zei: blijf in de buurt van de pan, want de ingrediënten moeten geregeld gehusseld of omgeroerd worden anders bakt het aan.
Zet een wok (of koekenpan) op het vuur en doe er een scheutje olie in.
Zodra de wok op temperatuur is doe je de krieltjes erbij. Die hebben de langste bereidingstijd nodig. Zeker in het begin geregeld die wok husselen.

Na ongeveer 5 minuten kan het vuur op middelmatig gezet worden en doe je de rundvleesreepjes in de pan erbij. Flink roeren en de reepjes goed laten garen. Na nog eens (ongeveer) 5 minuten, als de reepjes allemaal gaar zijn, kunnen de spruitjes erbij. Gebruik je de spruitjes uit de vriezer? Lekker makkelijk want je hoeft ze niet schoon te maken, niet te ontdooien en je kan heel makkelijk 100 gram uit de verpakking halen. Ze kunnen dus bevroren in de je wok toegevoegd worden. De spruitjes mee husselen voor pakweg 5 minuten.

De rode kool (uit zo’n potje) giet je af en serveer je koud op je bord. Wil je het er visueel mooi opleggen? Doe de uitgelekte kool in een kopje, beetje aandrukken en dan het kopje onderste  boven op het bord zetten. Kopje verwijderen en dan de krieltjes, rundvleesreepjes en spruitjes rond de kool op je bord leggen.

Tot slot rooster je de pijnboompitten nog kort in de wok, tenslotte is die nog warm. Zodra ze klaar zijn, ongeveer een minuutje strooi je ze over het gerecht.

Eet smakelijk!

Dit recept is terug te vinden in het boek: Koken voor 1, Speciale Momenten.


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *