Rundvlees a la Salsa

Aan het eind van de dag is het weer tijd om een avondmaaltijd klaar te maken. Er staat niet echt een gerecht op het menu en boodschappen heb ik niet gedaan. Vandaag maar eens in de koelkast kijken en de nodige restjes op maken.
“Hmmm, wat kan ik hier nou weer mee?” is mijn eerste gedachte wanneer ik de koelkast open doe. Er liggen rundvleesreepjes op me te wachten en die moeten echt op! Maar verder weinig interessante producten. Tijd dus om iets nieuws te verzinnen!
Mijn voor-het-geval-dat voorraad in de vriezer biedt nog wel wat uitkomst. Groene asperges en verder…

Keukentijd:
10-15 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
150 gram rundvleesreepjes
Salsasaus (minimaal 2 eetlepels)
1 paprika
100 gram groene asperges (uit de vriezer)
2 Rozeval aardappelen

Bereiden:
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Was de aardappelen en dep ze droog.
Het fijne aan deze aardappelen is: je hoeft ze niet te schillen!  Je kunt de aardappelen prima zo in dunne plakjes snijden.
De schijfjes besprenkel je flink met olie en strooi er ook nog wat peper over. Flink door elkaar husselen en op bakpapier in een ovenschaal leggen.
Ongeveer 20-30 minuten hebben de schijfjes nodig om lekker knapperig te worden.

Als de aardappelen een minuut of 10 in de oven zitten, dan kun je een koekenpan of wok op het vuur zetten om goed heet te laten worden.
Een scheutje olie erin en zodra dat goed heet is….dan kunnen de reepjes in de wok.

Terwijl je de reepjes goed laat garen maak je de paprika schoon en snij je in parten. Zijn de reepjes gaar? Dan kun je de eerste schep salsasaus in de pan doen. Zo kan de smaak lekker in de reepjes trekken.
Na ongeveer een minuutje kan de paprika in de pan erbij en de asperges (als je die uit de vriezer gebruikt) doe je bevroren in diezelfde pan.

Pan flink husselen zodat alles met elkaar vermengd. Na een minuut of 2 doe je de resterende salsa in de pan erbij. Op die manier breng je het geheel verder op smaak. Wil je liever meer saus? Voeg dan net zoveel salsa toe zoals jij wenst.
Zodra je met een vork in de asperges kan prikken kun je het geheel van het vuur halen en je bord opmaken.

De schijfjes zijn nu ook lekker knapperig, dus die kunnen ook uit de oven en op je bord.

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *