Rode pesto

Wat doe jij op een regenachtige dag?
Ik ga aan de slag met nieuwe kook ideeën! Nou ja, koken…..Pesto maken is niet echt koken. Het is ingrediënten samenvoegen, zodat je later in gerechten een lekkere saus kan toevoegen.
Sinds ik ontdekt heb dat zelf pesto maken vele malen lekkerder is, dan pesto uit potjes ga ik vaak op zoek naar nieuwe ideeën. En ik zoek ze dan ook graag zonder toevoeging van kaas. Nu ben ik dol op kaas, maar helaas kan ik er niet altijd even goed tegen. Deze pesto heeft géén kaas en door de jalapeño zit er een lekkere kick aan. Talloze mogelijkheden om deze pesto te gaan gebruiken in veel lekkere gerechten.

Keukentijd: 15 minuten, inclusief porties maken
Portie: 8 porties

Ingrediënten:
1 pot geroosterde paprika (350 gram uitlekgewicht)
12 flinke stukken zongedroogde tomaatjes (Mediteraanse stijl > incl kruiden)
1 teentje knoflook
4 schijfjes jalapeñopepers (maximaal 1 jalapeñopeper)
1 bakje basilicum
25 gram pijnboompitten
Olijfolie
Water
Zeezout

Bereiden:
Voordat je aan de slag gaat met het mengen van alle ingrediënten, raad ik je aan om alles eerst in een vergiet goed uit te laten lekken.
Je zou denken dat je het vocht van de geroosterde paprika ook goed kan gebruiken, maar die is helaas wat zuur en die smaak wil je niet aan het eindresultaat toevoegen.

Pak een maatbeker en doe daar eerst de paprika in en mix die met de staafmixer tot een goede puree.
Voeg dan de knoflook en de tomaatjes toe en pureer nog meer.
Nu de blaadjes basilicum en pijnboompitjes door het geheel pureren.

Tot slot de jalapeñopepers. Je snapt dat je er ook meer (of minder) jalapeño doorheen kan doen. Het is maar net hoe pittig je deze pesto wenst.

Nu nog een scheut olie en een kwart kopje water om de puree lekker smeuïg te maken. Beetje zeezout kan ook geen kwaad.

Als je dan een halve maatbeker vol met pesto hebt kun je bakjes of zakjes gaan vullen. Ongeveer 2 eetlepels per bakje/zakje gebruik ik. Dat is namelijk de hoeveelheid die ik per maaltijd aan pesto denk te gaan gebruiken. En daarna kunnen de bakjes/zakjes de vriezer in.

Zodra je de pesto wilt gaan gebruiken, dan haal je een zakje/bakje uit de vriezer en hou je ongeveer 10 minuten onder warm water. Voeg nog wat olie toe en klaar voor gebruik!

Eet smakelijk!

 


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *