Rijst met Ananas en Kip

Het volgende recept wil ik graag met je delen: Rijst met ananas en kip. Eerlijk ‘gejat’ uit mijn jeugd. Ik weet niet eens meer hoe het is ontstaan of hoe lang ik het al eet.
Inmiddels heb ik het al een aantal jaar niet meer gegeten, terwijl ik het echt heel erg lekker vind. En dan is het ook nog eens eenvoudig te maken. Dus tijd om dit alles weer eens te maken en gelijk met jou te delen. Ik hoop dat jij het net zo lekker vindt :-).

Keukentijd:
ongeveer 10 minuten (wanneer de rijst direct in een aparte pan wordt gekookt)
Portie: 1

Ingrediënten:
90-100 gram rijst (een kopje rijst)
125 gram champignons
1 kipfilet
1 paprika
1 blikje ananas (op sap) of verse ananas
Ketjap

Bereiden:
Zet een pan water op het vuur. Zodra het water kookt rijst erbij doen en bereiden zoals aangegeven op de verpakking. Bij witte rijst is dat meestal 8 minuten koken en dan afgieten.

Zet dan een koekenpan of wok op het vuur met een scheutje olie (of boter) erin. Ondertussen snij je de kip in stukken. Zodra de kip in stukken is gesneden, zal de wok op temperatuur zijn en kan de kip gelijk erbij.

Terwijl de kip aan het garen is, maak je de champignons schoon en snij je ze in plakjes.
Wanneer de kip gaar is (na ongeveer 5 minuten) doe je de champignons in de pan erbij.
Maak dan de paprika schoon en snij in kleine stukjes en doe die ook in de pan erbij.  Zodra de champignons geslonken zijn doe je een flinke scheut ketjap in de pan erbij doen. De ananas snij je ook in kleine stukjes. Tenzij je natuurlijk een blikje hebt gekocht waar de ananas al voorgesneden zijn. Giet een groot gedeelte van het vocht af en doe alles de ananas zonder extra sap in de wok. Het beetje sap wat je overhoudt kun je eventueel later nog gebruiken.
Alles goed doorroeren en nog een minuut op middelmatige vuur laten sudderen.
Merk je dat de kip en groentes wat droog zijn uitgevallen of wil je wat meer ‘saus’ erbij. Dan giet je de ananassap in de pan erbij en eventueel nog wat ketjap. Het is wel handig om dan nog even alles aan de kook te brengen en alles door elkaar te roeren zodat de smaken beter kunnen mengen.

Maak je bord op door eerst de rijst en dan de kip met ananas en paprika erop te doen. Of je kiest ervoor om de rijst alvast te mengen met de inhoud van de wok.

Waar je ook voor kiest:

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *