Quinoa-Bulgur Ras el Hanout

Daar ben ik weer met een Quinoa-Bulgur recept!
Ben jij ook al fan van deze granen combinatie?  Misschien moet ik eens gewoon Quinoa of Couscous gaan proberen, dat schijnt ook erg makkelijk te zijn. Maar tja ik blijf deze variant wel zo fijn vinden op de dagen dat ik echt heel snel een maaltijd op tafel wil of moet zetten. Er is weinig wat ik binnen 60 seconden kan gereed hebben in de pan.
Zoals ik weleens vaker doe was ik weer eens aan het surfen en snuffelen in diverse recepturen en daar kwam ik de kruiden ‘Ras el Hanout’ tegen. Voor mij helemaal nieuw, denk ik. In het verleden heb ik weleens Marokkaanse gerechten (daar komen deze kruiden namelijk vandaan) gegeten, dus mogelijk ook deze kruiden. Anyway, ik zag een aantal ideeën en die brachten mij weer op dit idee!

Normaal neig ik ernaar om kip te gebruiken, aangezien ik dat nou eenmaal op voorraad heb liggen, maar deze keer wilde ik “gek” doen en heb kalkoen à la minuut gebruikt. Die is veel sneller klaar. Maar je kan dus makkelijk kip gebruiken.

Keukentijd: 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
Half zakje Bulgur-Quinoa
100-15o gram kalkoen(filet) à la minuut
2 sjalotjes
Halve theelepel Ras El Hanout kruiden
2 flinke tomaten
Halve komkommer

Bereiden:
Bij het maken van dit gerecht heb ik eerst de keuze gemaakt: ‘welk deel van het gerecht wil ik gekruid hebben?’
De kalkoen!

Je start met het schoonmaken en kleinsnijden van de 2 sjalotjes en ook de kalkoen snij je in reepjes.
Je zet een wok of koekenpan op het vuur en doet olie in de pan. Zodra de pan goed heet is doe je de kalkoen en sjalotjes in de pan. Goed omroeren en dan gelijk de Ras el Hanout kruiden erbij.
Terwijl je het vlees goed gaar laten worden maak je de tomaat en komkommer schoon.

Snij de tomaat in blokjes. Let op! Ook het vruchtvlees van de tomaat heb je nodig.
De komkommer snij je in kleine blokjes.

Zodra het vlees gaar is, schep je dit uit de pan en zet je even, op een bord, apart.

Doe nu, in de nog warme wok, de tomaat en dan gelijk de Quinoa-Bulgur. Lekker omhussellen en na een kleine minuut kan ook de komkommer erbij.

Wanneer je het idee hebt dat alle ingrediënten op temperatuur zijn dan kan het vuur uit. Schep het Quinoa-Bulgur Tomaten Komkommer mengsel op een bord. Schep daarover de Kalkoen Ras El Hanout en

Eet smakelijk!

 


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *