Quinoa-Bulgur Italian Style

Geregeld ga ik op zoek naar lekkere producten die het Koken voor 1 makkelijker maken. Verpakkingen speciaal voor 1 persoon, maar ook producten die ervoor zorgen dat ik snel klaar ben én toch zelf mijn eten heb gemaakt. Natuurlijk is soms uitgebreid koken geen probleem, maar dat doe ik dan liever voor een leuk gezelschap.
Koken voor 1 persoon mag van mij snel zijn, maar nog steeds erg lekker!

Zo trok het zakje Quinoa-Bulgur mijn aandacht. Vooral door de tekst: “Klaar in 90 seconden”.
Ook staat er een voorbeeld recept voor 2 personen op. Mooie uitdaging om dit uit te proberen voor Koken voor 1.
Wanneer je ervoor kiest om dit klaar te maken in de wok of koekenpan, dan kun je er makkelijk 2 keer van eten. Bewaar de helft van de Bulgur-Quinoa in het zakje, plak het even dicht en leg het in een keukenla. Na een aantal dagen (4-5) kun je de rest gebruiken voor een ander lekker gerecht. 

Keukentijd: < 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
Half zakje Bulgur-QuinoaQuinoa-Bulgur
200 gram tomaten
2 eetlepels pesto
Kaas (Parmezaanse of Oude Kaas)
Peper

Bereiden:
Zet een wok of koekenpan op het vuur en laat het goed warm worden.
Ondertussen maak je de tomaat schoon en snij je in kleinere stukjes. Dit kunnen reepjes of blokjes of partjes of halfjes zijn. Net waar jij zin in hebt!

Doe een klein scheutje olie in de pan en de helft van het zakje Bulgur-Quinoa erbij. Na ruim een minuut is dit al warm. Breng het al op smaak door er alvast wat peper en 1 eetlepel pesto door te roeren.
Daarna kun je nog de tomaat er ongeveer 30 seconden in mee opwarmen. Liever koude tomaten? Dan doe je de tomaten pas bij de Quinoa op je bord.

Als alles warm is en goed gemengd, zet je het vuur onder de pan uit en doe je de 2e eetlepel pesto erbij.

Nu kan alles op je bord en strooi je er de kaas over. Net zoveel zoals je zelf wilt. Het lekkerste is Parmezaanse kaas, maar heb je die niet dan kun je ook heel goed een plak (of 2 of 3) Oude Kaas klein snijden en over het eten strooien.

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *