Quinoa-Bulgur Broccoli Feta Style

Zoals ik al aangaf in het recept Quinoa-Bulgur Italian Style was ik op zoek naar makkelijke ingrediënten voor recepten voor Koken voor 1. Nu is de Bulgur-Quinoa die ik bij de AH heb gevonden zo makkelijk en vooral snel in gebruik dat ik enorm aan het experimenteren ben gegaan. De zakjes bevatten namelijk 2 persoons porties. En ik wil niet in 1 week 2x hetzelfde eten. “Variatie is key”, zal ik maar zeggen. Dus is dit recept nummer 2 met als basis de Quinoa-Bulgur (ik weet dat het andersom op de verpakking staat, maar dit vind ik net iets beter klinken).

Keukentijd: < 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
Half zakje Bulgur-Quinoa
2 tomaten
1 stronk broccoli
2 flinke eetlepels fetakaas
Olie (pittige)
Optioneel ketjapsaus

Bereiden:
We starten dit gerecht door eerst de broccoli goed schoon te maken en in kleine stukjes te snijden. De broccoli hoef je na het spoelen niet goed te laten drogen. Die mag enigszins vochtig in de pan. Als je dan toch aan het schoonmaken bent, dan maak je ook gelijk de tomaat schoon en snij je in partjes of reepjes.

Zet nu een wok (of koekenpan) op het vuur en laat die goed heet worden. Een flinke scheut olie en de broccoli (lichtelijk vochtig) gaan we in de pan wokken. Hierdoor blijft die lekker knapperig.
Zodra de broccoli goed inprik-baar is met een vork dan kan de Quinoa-Bulgur erbij. Die heeft nog maar 90 seconden nodig om op te warmen. Wil je dat de tomaat en feta ook warm worden? Doe ze dan gelijk met de Quinoa-Bulgur in de pan mee. Alles goed doorroeren.

Ben je een liefhebber van sauzen of wil je graag dit gerecht meer op smaak brengen, dan kan dat met behulp van de ketjap. Maar dat hoeft niet….

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *