Paprika Zoete Aardappelsoep

Soep is waarschijnlijk een van de makkelijkst te maken maaltijden. Soms vraag ik me weleens af: “waar kun je geen soep van maken?”
Als ik heel eerlijk ben moet ik je bekennen dat ik echt fan ben van zelfgemaakte soep. Ideaal om restjes in op te maken, maar ook om eens een boost aan groente binnen te krijgen.
Daarnaast maak ik verse soep voor meerdere avonden/dagen. Soep is namelijk perfect om in te vriezen en later op te warmen.
Deze soep is echt ontstaan doordat ik wat dingen had liggen, die op MOESTEN. Zo waren de paprika’s overrijp en de aardappel lag daar maar te liggen.

Keukentijd: 20 minuten
Portie: 2-3  

Ingrediënten:
3 sjalotjes
1 rode puntpaprika
2 gele paprika’s
2 oranje paprika’s
500 ml kippenbouillon
1 zoete aardappel
2 theelepels oregano

Bereiden:
Sjalotjes schoonmaken en in grove stukken gesneden. Ditzelfde doe je met alle paprika’s. Maak ook de aardappel schoon en snij die ook in stukken.

Zet een pan op het vuur en wanneer die goed heet is doe je er een flinke scheut olijfolie in. Sjalotjes erbij en na een minuut ook alle paprikastukken. Flink doorroeren.

Zodra de sjalotjes er glazig uit gaan zien doe je de kippenbouillon en de aardappelstukken in de pan.
De kippenbouillon maak ik door het water aan de kook te brengen in een waterkoker. Dan in een aparte maatbeker het kokende water te gieten (kan ik gelijk de juiste hoeveelheid water afmeten) en het bouillonblokje erbij. De oregano toevoegen en alles goed door elkaar roeren en aan de kook brengen. Vervolgens een kwartier laten koken. Als de aardappel zacht is (je kan er dan met een vork in prikken) haal je de pan van het vuur.

Met behulp van een staafmixer alles goed mixen tot een puree. Je kunt zelf bepalen hoe grof je de soep wilt laten zijn. Helemaal glad of met brokjes.

Optioneel doe je er nog een lekker broodje bij.

De hoeveelheden zijn erg ruim. Waarschijnlijk kan je nog 2 of 3 porties laten afkoelen en invriezen voor een volgende keer.

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *