Mini-Quiche Ham en Tomaat

Quiche is voor mij altijd een gerecht dat ik ‘vergeet’. Vergeten is niet helemaal het juiste woord, maar ik heb een kronkel in mijn hoofd dat Quiche alleen gemaakt kan worden in grotere hoeveelheden. Ga je op zoek naar gerechten vind je meestal Quiches in taartvormen. Ok, er zijn inmiddels ook recepten die uitgaan van mini-quiches, maar dan worden deze altijd aangeprezen om te maken als hapjes op feestjes. Niets mis mee, maar ik wil niet in mijn eentje die hoeveelheden opeten. Dat trekt mijn maag niet.

Maar wat als je nu gaat spelen met de hoeveelheden van de ingrediënten en een muffinvorm vult met 2 of 3 mini-quiches. Dat kan prima voor 1 persoon!

Daarnaast zijn mini-quiches perfect om je koelkast weer op te ruimen en de restjes op te maken in een lekker maaltje.
Zo had ik nog 1 tomaat en een paar plakken rauwe ham liggen, handig om in dit gerecht te gebruiken.
In dit gerecht heb ik 2 mini-quiches gemaakt en aangevuld met gegrilde groentes, maar je kunt ook heel goed een lekkere salade maken om er een avondmaaltijd van te maken. Of je gebruikt het recept voor een ontbijt of lunch?!

Keukentijd: 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
2 bladerdeegvelletjes
4 plakken rauwe ham
1 tomaat
1 ei
Scheut melk
10 gram Parmezaanse kaas

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de bladerdeegvellen.

Vouw de ontdooide vellen in een muffinhouder. Verdeel de 4 plakken rauwe ham over de 2 bladerdeegvellen. Dit hoeft niet heel netjes gesneden te worden. Lekker grove stukken scheuren en in de muffinvorm doen.
Maak de tomaat schoon en verwijder de zaden. Een halve tomaat snij je in kleine stukjes en verdeel dit over de 2 muffinvormen.
Klop in een schaaltje het ei samen met een scheut melk en voeg de Parmezaanse kaas toe. Eventueel nog wat peper toevoegen voor de smaak. Zout hoeft niet, want de rauwe ham is al zout van zichzelf.
Verdeel het eimengsel nu over de bladerdeegvellen en zet voor 25-30 minuten in de oven.

Je houdt nog een halve tomaat over, die kun je natuurlijk prima mee bakken met de gegrilde groentes of in de salade kan verwerken.  

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *