Koken voor I en de producten van Albert Heijn

Minstens 1x in de week ga ik mijn boodschappen bij de supermarkt bij mij om de hoek en dat is de Albert Heijn op de Haagdijk in Breda. Makkelijk te bereiken per fiets, benenwagen en de auto.

Helaas is de Albert Heijn (AH) niet altijd ideaal voor mij. Veel van het assortiment, in de winkel, is gericht op huishoudens met meerdere personen en niet op Koken voor 1.
Er is wel aanbod voor 1 persoon, maar er is niet bijzonder veel keus. Zeker omdat ik geen liefhebber ben van de kant-en-klaar maaltijden. Soms is dat prima, maar niet elke dag!

Zo zag ik ooit, in de bonusfolder, mosselen van 1 kg in de aanbieding! Ik helemaal blij, want ik ben er dol op. Normaal koop ik nooit mosselen, want dan moet ik minimaal 2 kg kopen en dat krijg ik nooit in 1x keer op! En verse mosselen bewaren en invriezen durf ik toch niet snel aan.
Dus ik naar de winkel voor de mosselen. Helaas was de aanbieding niet aanwezig…dus stap ik op 1 van de medewerkers af om te vragen waar die mosselen zijn.
En zo raakten wij in gesprek, waarbij ik aangaf het echt jammer te vinden dat er zo weinig keus is voor 1-persoonshuishoudens.
Krijg ik als tip: “kijk anders eens op AH-online daar zie je meer keuze voor 1 persoon”.
Nou weet waar je aan begint met zoeken op die website. Er staan meer dan 20.000 producten vermeldt!

En inderdaad, online vind je veel meer producten voor 1 persoon. Nu moet ik wel toegeven dat in bepaalde productgroepen het aanbod erg karig is. Vooral op het gebied van vis & vlees. Uiteraard kan ik grotere verpakkingen kopen en invriezen, maar soms wil je gewoon 1 stukje lekker vlees (of vis).

Maar even terug naar die mosselen. Daar is het allemaal mee begonnen, want er werd mij verteld dat ik altijd specifieke producten kan bestellen en dan is het de volgende dag in de winkel.
De meeste vaste medewerkers kennen mij ondertussen wel van gezicht en ook van mijn kookboek: Koken voor 1 Speciale Momenten. Die had tijdens de feestdagen een mooi plekje op de balie bij de AH Haagdijk in Breda.

En zo is er een mooi idee en uitdaging ontstaan!
De uitdaging: maak lekkere, makkelijke en verse recepten voor 1 persoon met ingrediënten van de Albert Heijn.

Nou die uitdaging ga ik graag aan en ik ben begonnen met het doorspitten van de AH-website. En wat een werk was dat!
Werk met een mooi resultaat, want de komende weken presenteren Koken voor 1 en AH Haagdijk in Breda een paar mooie recepten.

Woon je niet in Breda en wil je de gerechten zelf maken? Even in jouw AH kijken bij de producten en hebben ze het nou niet in het winkelassortiment? Stap af op een medewerker en vraag of ze het voor je bestellen. Dat doen ze graag!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *