Kinderpasta

Deze pasta eet ik al zolang ik het mij kan herinneren. Ooit door mijn moeder verzonnen, bedacht, ontwikkeld, gecreëerd of hoe je het noemen wilt. Hoe ze erop is gekomen? Ik heb echt geen idee. 
Wanneer ik aan anderen vertel wat er allemaal inzit, dan is de reactie meestal: 'Dat klinkt echt NIET lekker' en er worden de meest gekke gezichten bij getrokken. 
Ik, daarentegen, kan mij er echt helemaal misselijk aan eten. Ik moet dan ook moeite doen om niet alles in 1 keer op te eten. Een paar dagen later is het gerecht namelijk ook zoooo lekker. Invriezen is hierbij niet aan te raden, sterker nog: Doe maar helemaal niet invriezen!

Waarom noem ik dit Kinderpasta? Nou, omdat ik het al van kinds af aan eet én inmiddels in mijn kleine neefje (nu 2 jaar) er ook van overtuigd dat dit erg lekker is. 
Normaal gesproken maak ik dit gerecht dan ook los uit de pols. Kloddertje hier en een kloddertje daar. Wanneer je dit gerecht dus zelf wilt maken, neem het dan niet te nauw met de ingrediënten. Een eitje meer of minder maakt niet. Ideaal recept dus om je eieren op te maken.

Vroeger at ik dit altijd met de standaard macaroni en dat is stiekem nog steeds de lekkerste macaroni voor dit recept, echter heb ik dit nooit meer in huis en eet ik het dus met pennepasta.

Keukentijd: Ongeveer 10 minuten
Portie: Ongeveer 1

Ingrediënten:
80 – 100 gram pasta
2-3 eieren
100 ham (achterham, geroosterde achterham)
1 klein blikje erwtjes
Ketchup

Bereiden:
Je begint met het opzetten van een pan water voor de pasta. Zodra het water kookt, dan maak je de pasta klaar zoals aangegeven op de verpakking. Is de pasta klaar? Dan kun je die afgieten en terug in de pan doen. 

Bij de ingrediënten staat ham. Hiervoor gebruik je gewoon voorverpakte ham uit de supermarkt. Die je normaal op de boterham doet, nu gebruik je 100 gram in dit gerecht.
De plakken leg je op elkaar en die snij je in vierkante blokjes.
Het blikje erwtjes laat uitlekken. Het vocht heb je niet nodig. 

Zet een wok of koekenpan op het vuur en als die goed heet is dan doe je er een scheut olie of boter bij.
Als eerste doe je de ham in de pan. Die heeft niet lang nodig dus na een paar keer roeren kun je de eieren breken en door de ham roeren. Zo ontstaat er een prutje roergebakken ham en ei. Zodra het ei goed gaar is, dan mogen de erwtjes erdoor en alvast een flinke scheut ketchup.
Goed doorroeren en na een minuut of 2 kan het vuur onder de pan uit. 

Dit prutje mag nu vermengd worden met de pasta en op smaak gebracht worden met de ketchup. Gebruik net zoveel ketchup tot jij het lekker vindt smaken.

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *