Kerstfood voor 1 persoon

Vandaag is het 1 december en daarmee is de feestmaand echt van start gegaan. De maand met feestdagen als Sinterklaas, Kerst en uiteraard Oud & Nieuw.
Super gezellig natuurlijk. Met familie en vrienden tijd doorbrengen, lekker eten, veel snoepen en soms ook cadeautjes uitwisselen.

Ook zie je in deze maand dat mensen met elkaar moeten ‘strijden’ over wanneer gaan we bij wie aan tafel zitten?
Welke familie bezoeken we en met welke familieleden gaan we genieten van een lang diner?

En dan zijn er ook nog mensen die zich hier helemaal niet druk over hoeven maken, omdat ze alle feestdagen of een gedeelte daarvan alleen doorbrengen.
Dit kan heel naar (en misschien ook heel zielig) klinken, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn!
Je op de bank installeren met jouw favoriete hapjes en een goede film of goed boek kan heerlijk zijn! Het voor jezelf gezellig maken en met niemand rekening hoeven te houden.

Zelf vind ik het heerlijk om met de feestdagen mezelf te trakteren op een overheerlijke maaltijd. Mijn dag beginnen door heerlijk uit te slapen en dan te genieten van een brunch waarbij ik net iets luxer eet dan normaal. En ’s avonds besteed ik iets meer tijd om mijn avondeten. Nou, als ik eerlijk ben, heb ik vooral aan het boodschappen doen iets meer tijd besteed.

Tijdens de feestdagen jezelf verwennen met een fantastische maaltijd (ontbijt, lunch, diner of tussendoortje) vind ik geweldig en kan daar enorm van genieten. Zeker wanneer ik op, bijvoorbeeld 1e kerstdag, bij de familie ben geweest. Dan is die 2e kerstdag helemaal voor mij alleen en maak ik wat ik lekker vind.

Herken je dat?

Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat jij denkt de enige te zijn die alleen de feestdagen doorbrengt. Bekijk alle Social Media kanalen maar eens tijdens die dagen. Dan lijkt het haast wel of iederéén onderdompelt wordt door familie en vrienden.
Maar je bent niet de enige!

Samen tijdens de feestdagen:
Daarom slaan Koken voor 1 en Singlemade de handen ineen en willen laten zien dat je ook kan genieten van lekker eten tijdens de feestdagen!
Om die reden willen we aan iedereen vragen om mee te doen aan Kerstfood voor 1 (persoon).
Wij willen laten zien hoe geweldig je eten is tijdens de feestdagen. Zelf je maaltijd maken en daarna heerlijk ervan genieten.

Daarom willen we je vragen om, van jouw feestdagengerecht voor 1, een prachtige foto te maken en die met ons te delen op Instagram. Wanneer je die foto plaatst dan tag je @kokenvoor1 en @singlemade (uiteraard volg je ons al/ook) en plaats onder je foto in ieder geval #christmasfoodfor1 en #kerstetenvoor1.

De mooiste, lekkerste, gekste, creatiefste, briljantste foto’s krijgen dan van ons extra aandacht (en dat doen we elke week).

Als iedereen die voor en door 1 persoon kookt hieraan meedoet, dan zijn we ineens met heel veel mensen!


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *