Kalkoen met Chinese groente

Oestersaus liet ik meestal aan mij voorbijgaan. Waarom? Geen idee!!
En nu….gebruik ik het graag in gerechten. Geeft een lekkere smaak aan een gerecht. Mijn eten wordt niet bedolven onder een berg aan saus en je proeft de resterende ingrediënten gewoon. Je doet een flinke scheut door het eten en voilà….je hebt je smaakmaker.
Nu ben ik wel al jaren fan van kalkoen en vind het jammer dat dit niet zo gangbaar is als kip. Terwijl ik het vlees juist malser vind en het heel moeilijk vindt om te laten mislukken. Het is dan ook niet moeilijk om met deze 2 ingrediënten een smakelijk, makkelijk en vers maaltje te maken.
Voeg alleen nog wat rijst en groente toe.   

Keukentijd: 15 minuten 
Portie: 1

Ingrediënten
1 kalkoenfilet (100-150 gram)
250 gram Chinese Groente
2 eetlepels Oestersaus
80 gram rijst
(Sambal/ Srirachasaus/ Spaanse Peper)

Bereiden:
Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.
Zet ook een koekenpan op het vuur en doe er een scheutje boter of olie in. Bereidt dan de kalkoen zoals aangegeven op de verpakking. Waarschijnlijk staat er: Schroei beide kanten van het vlees dicht en zet het vuur dan lager. Afhankelijk van de grootte en dikte van de kalkoen heeft het stukje vlees een kleine 15 minuten nodig om te garen. Uiteraard keer je het vlees regelmatig om.

Ondertussen is het water in de pan aan de kook gebracht en kun je de rijst bereiden zoals aangegeven op de verpakking. Meestal kook je de rijst 8 minuten.
Daarna giet je de rijst af.

Dat kun je zo laten staan, terwijl je nu een wok op het vuur zet. Terwijl de wok heet wordt doe je een scheut olie en 2 eetlepels oestersaus in de wok en zodra de wok goed heet is doe je de Chinese groente erin. Dit is ook het moment om te bepalen of je wat pit aan je eten wilt geven door sambal, sriracha of een Spaans pepertje toe te voegen.
Regelmatig husselen zodat de groente goed kan vermengen met de oestersaus. Na een minuut of 3 doe je rijst in de wok meebakken, een minuut of 2-3 is voldoende.

Nu is de rijst met groente klaar, de kalkoenfilet ook en dus kun je je bord opmaken.
Eerst de rijst en dan het vlees erbovenop en 

Eet smakelijk!

Ps: eet je liever stukjes kalkoen? Bereidt de kalkoen dan in de wok voordat je de oestersaus en groente toevoegt.

 


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *