De vraag die in elk huishouden wordt gesteld: “wat zullen we eten vandaag?”
Stel je die vraag, dan krijg je vaak een antwoord variërend van:
“Ik heb zin in ….” tot “geen idee!”
Wanneer je echter voor 1 persoon kookt, dan blijft de reactie op die vraag toch wel uit. Zou ik spontaan ineens een antwoord krijgen, dan moet ik ernstig op zoek gaan naar kwelgeesten vermoed ik.
De vraag kun je natuurlijk ook stellen aan vrienden en/of familie. Alhoewel ik betwijfel of je dat gaat doen. Ik in ieder geval niet.
Wil ik een antwoord op de vraag: “wat eten we vandaag?” krijgen, dan zal ik daar dus zelf iets op moeten verzinnen.
Vroeger was het antwoord vaak hetzelfde en at ik dus veel dezelfde gerechten in een week. Soms zelfs hetzelfde gerecht 4 dagen achter elkaar. Op zich niets mis mee, maar wil je dat wel?
Ik op een bepaald moment niet meer. En elke week uit eten gaan voor de afwisseling, dat kan een duur grapje zijn.
Dus moet ik het antwoord op de vraag: “wat eten we vandaag?” echt ergens anders zoeken. Kookboeken zijn een ideale vraagbaak voor die vraag. Alleen valt het mij op dat (bijna) altijd men uitgaat van 4-persoonshuishoudens. Datzelfde geldt voor de inspiratiebronnen op het internet. Niets mis mee, maar elke keer terugrekenen is niet handig. Want wat moet ik doen met 3/4e paprika die overblijft?
Dus hoe kom ik dan aan inspiratie voor mijn eten?
Ik haal mijn ideeën altijd uit kookboeken of via Social Media, maar ook uit mijn koelkast. Want ik ga ‘spelen’ met de gerechten die ik tegen kom en gebruik dan de ingrediënten die ik heb liggen. Maar ook haal ik mijn ideeën uit de aanbiedingsfolder die ik elke week in mijn brievenbus krijg. Daarin ga ik op zoek naar de aanbiedingen en koop dan de ingrediënten waar ik later die week mee ga ‘spelen’.
Soms komen daar hele verrassende lekker gerechten uit, maar lang niet altijd. Het is en blijft een kwestie van proberen!
Wie geeft jou antwoord op de vraag: “Wat eten we vandaag?”