Hot Salsa met Spaghetti

Het is weer goed heet in Nederland. Soms zie ik de temperatuur toch al de 30 graden voorbijschieten. Ok, dat is dan in de volle zon, maar toch.
Nu weet ik niet wat jouw lichaam zegt op het gebied van eten met deze temperaturen, maar mijn lijf wilt niet echt veel bijzonders eten.
Salade lukt nog wel of een koude soep of een geprakte avocado op een boterham of cracker. Alleen aardappelen of een flinke warme pasta laat ik toch echt aan me voorbijschieten! Hoe zit dat jou?

Deze Hot Salsa is vooral in die periodes een uitkomst!
Ooit in een heel ver verleden bij Amerikaanse vrienden voor het eerst mogen proeven. En dat was echt heet met heet bestrijden. Echter de ingrediënten, die zij in het gerecht gebruiken, kan ik in Nederland niet krijgen. Dus tja heel lang heb ik alleen maar gedroomd van deze maaltijd.

En toch wilde ik het weer eens eten!! Dus heb ik het originele recept erbij gepakt, heb het nodige onderzoek op internet gedaan én ik ben flink aan het experimenteren gegaan.
Talloze online recepten voegen genoeg extra ingrediënten toe, zoals koriander of citroen. Maar ik hou van makkelijk, dus maak ik de Hot Salsa heel erg basic. Neemt niet weg dat jij allerlei extra toevoegingen kunt doen.

Het enige grote nadeel van dit gerecht is dat je veel moet snijden! (Maar het is echt de moeite waard)

Nu heb ik ooit een leuk cadeau gekregen wat ik stiekem alleen voor dit gerecht gebruik; de zogenaamde slicer dicer. Zoooo fijn! Scheelt me een hoop snijwerk, want je legt de ingrediënten op een snijvlak, drukt een deksel dicht en alles valt in kleine stukjes in een opvangbak. En die bak kun je met behulp van bijgeleverde deksel zo in de koeling zetten :-).

Deze hot salsa maak ik heel graag wanneer het meerdere dagen achter elkaar goed warm is. 1x maken en dan kan ik het, in de koeling, een dag of 4-5 goed bewaren.
Lekker met lauwwarme spaghetti, overheerlijk met naturel tacochips of bij burrito’s of als toevoeging bij een smakelijk stukje vlees of vis.

Keukentijd: Het kost je wel wat tijd wanneer je alles met de hand snijdt.
Portie: Zeker 3

Ingrediënten:
1 blikje gepelde tomaten (400 gram)
1 rode ui (of 2 flinke sjalotjes)
Minimaal 5 tomaten
Minimaal half potje Jalapeños (220 gram)
1 theelepel zout
1 theelepel suiker

Bereiden:
De bereiding is echt goed door iedereen te doen, maar wel even wat snij werk.
Laat het potje gepelde tomaten uitlekken.
Maak de ui en de tomaten schoon.

Snij dit alles in kleine stukjes en meng in een kom. Heb je een kom met een deksel? Als die ook goed in je koeling past kun je die het beste direct gebruiken. Scheelt weer in de afwas.

De Jalapeños snij je ook in kleinere stukjes. Aangezien ik wel vaker Jalapeños gebruik heb ik zo’n potje waar er al schijfjes inzitten, maar die snij ik nog wel kleiner voor de Hot Salsa. Een half potje is om te beginnen. Wil je de Salsa nog pittiger? Dan gebruik je meer.

Meng de Jalapeños samen met het zout en de suiker nu ook door het tomaten-ui-mengsel.
Dit alles zet je nu in de koeling weg.

En wanneer jij zover bent om te gaan eten….Dan heb je een heerlijke Hot Salsa op je wachten.

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *