Gestoofde zalm met groente

Soms heb je van die momenten…..Totaal niet weten wat je wilt eten. Ik had wel trek, maar echt enorm weinig zin om uitgebreid in de keuken bezig te zijn. Herkenbaar?
De trok ik de supermarkt in. Eigenlijk niet goed om met trek de supermarkt in te gaan, want vaak koop je dan meer dan je eigenlijk nodig hebt. Ik heb me deze keer in kunnen houden!
Maar daardoor heb ik mijn boodschappen ‘lui’ gekocht, namelijk een klein zakje voorgesneden groente (courgette, paprika, prei, ui en wortel) en een stukje verse zalm. Zo’n zakje is in verhouding erg prijzig, maar vandaag wint de luiheid :-).
Thuis aan gekomen moest ik nog wel bedenken hoe ik dit alles klaar ging maken, want had ik al gezegd dat ik lui was. Dus zalm grillen of bakken op het vuur….Mij niet gezien, want dan moet ik ook nog alles afwassen na afloop. Bij thuiskomst ontdekte ik een geopende fles wijn met een klein beetje wijn erin. “Prima om de zalm en groente in te stomen”, dacht ik zo.

Keukentijd: 5 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
1 zalmmoot
200/250 gram gesneden groente (uit een zakje)
1 (spelt)broodje
Optioneel: Scheut rode wijn
Optioneel: Oregano, peper en zeezout

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak een ovenschaal en giet daar een scheutje olie in of vet de ovenschaal in met boter.
Leg de zalmmoot in de ovenschaal en de inhoud van het zakje groente rondom de vis.
Giet er vervolgens een flinke scheut rode wijn (100 ml) over en strooi de oregano, peper en zout over dit alles. Heb je geen wijn dan kun je ook kiezen voor een bouillonblokje met 100 ml water.
Zet dit gerecht 14 minuten in de oven om de zalm en groentes te laten stoven.

De zalm leg je samen met de groente op een bord. Snij een speltbroodje in plakken en eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *