Geheim ingredient

Mijn “geheime ingrediënt”! Een saus, welke volgens mij, echt bij elk gerecht past!

Het maakt niet uit welke keuken ik kook: Italiaans, Chinees, Indiaas of gewoon Nederlands. Ik voeg graag een “kick” toe aan mijn eten. Een lekker pittig smaakje.
Zonder dat dit het hele gerecht gaat overheersen, zoals sambal.

Zo kan sambal je eten goed op smaak brengen. Lekker heet, maar alles smaakt naar sambal. Natuurlijk kan jij dat heel erg lekker vinden, maar ik ben er in veel gerechten geen fan van.
Denk gelijk maar aan andere soorten kruiden en specerijen. Er bestaat de kans dat die je hele gerecht domineren qua smaak.

Daarnaast is mijn Koken Voor 1 keuken niet zo groot en wil ik niet een heel arsenaal aan kruiden en specerijen hebben. Daar heb ik geen ruimte voor én het is zonde om uiteindelijk producten te moeten weggooien als je niet alles gebruikt. Tenslotte kook ik maar voor 1 persoon.

Mijn geheime ingrediënt is na vandaag niet meer zo’n geheim, want ik wil het graag met je delen! Hoe ik aan mijn geheime ingrediënt kom, weet ik niet eens meer. Ik koop het al jàren bij de plaatselijke toko en sinds kort kan ik het zelfs bij de supermarkt krijgen. Bij de supermarkt is dat helaas vaak de middel of de grote verpakking, terwijl je bij de toko een fijne miniverpakking kan kopen.
De tekst op de verpakking heb ik nooit kunnen ontcijferen. Het was gewoon een doorzichtige fles met rode saus en een felgekleurde groene dop!
Inmiddels zijn de tekens op de verpakkingen aangepast en ben ik in staat om te lezen wat erop staat. Men noemt het Sriracha Saus.
Ook is het niet meer alleen als de, voor mij, bekende rode saus, maar ook als gedroogde pepers enzo.

Of ik nu vlees of vis klaarmaak. Of een grote pan boerenkoolstamppot. In veel gerechten “spuit” ik een flinke dot rode saus. De extra smaakmaker.
Wil ik mijn eten heel heet hebben? Dan doe ik er meer saus bij. Meestal gaat dat goed ☺

 


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *