Courgette Pasta Arrabbiata

Courgetti, daar is het weer! Helemaal hip en ook erg makkelijk wanneer je snel je eten op tafel wilt hebben. Nog een voordeel voor de mensen die koken voor 1 persoon: je komt makkelijk aan je dagelijkse hoeveelheid groente. Zeker wanneer je courgetti, net als ik, gebruikt als vervanger voor bijvoorbeeld gewone spaghetti. Met gemak kun je 1 hele courgette op snijden en op eten.
Een paar regels hierboven geef ik al aan dat courgetti goed te gebruiken is in snelle maaltijden. Dat geldt ook voor dit gerecht. Om die reden bereid ik eerst alle ingrediënten voor en daarna kan alles 1 voor 1 in de wok :-).

Nu had ik nog een lekker stukje kalfsvlees liggen, maar heb je kip? Ook dat zal zeker smaken!

In dit gerecht maak ik gebruik van een zakje kruiden Preparato Per Pasta Arrabbiata. Deze heb ik laatst eens gekocht bij de winkel Oil & Vinegar. Gedroogde kruiden, dus makkelijk en lang te bewaren.

Keukentijd: < 10 minuten
Portie:  1

Ingrediënten:
1 courgette
1 eetlepel kruiden Arrabbiata
2 eetlepels olie
Water
Cherrytomaatjes
1 kalfslapje (of kip)

Bereiden:
Aangezien alle ingrediënten niet al te lang in de pan nodig hebben, ga je eerst de voorbereidingen treffen.
Was de tomaatjes en de courgette en droog ze af.
Snij de tomaatjes doormidden en spiralize de courgette in slierten. Heb je nou niet zo’n sliert-maak-apparaat. Dan kan je ook de courgette in blokjes snijden. Hou dan wel rekening met extra bereidingstijd in de pan.

De ‘saus’ maak je door 1 eetlepel Arrabbiata kruiden te mengen met 2 eetlepels olie en water. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Het kalfslapje (of de kip) snij je in reepjes.

Dan kan de pan op het vuur en doe er gelijk een beetje olie (of boter) in.
Zodra de olie (of boter) goed heet is kun je het vlees in de pan doen. Zodra het vlees gaar is gaat het ‘saus’mengsel erbij. Goed doorroeren en een paar minuten laten sudderen.

Dan de courgetteslierten erbij. Zodra die zacht worden (als je goed kijkt worden de slierten een beetje glazig) kunnen de tomaatjes er nog een minuutje bij.

Pak er een bord, want het eten is al klaar!

Doe al het lekkers op een bord en eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *