Courgette Broccoli Soep

Ik raakte geïnspireerd door een recept van The Little Cherry Tree. Zij deelde een foto op Instagram met de titel Broccoli Courgette Soup en toevallig (of niet) had ik op dat moment een stronk broccoli liggen waar ik over aan het nadenken was wat ik daar nou mee kon maken.
Dus ging ik een kijkje nemen bij het recept, dat snap je wel.

Het zag en klonk erg lekker, maar het was een recept waar ik in mijn uppie niet zoveel mee kon door de hoeveelheden en ook had ik geen zin om alle ingrediënten te verzamelen.
Tja, wat doe je dan?

Ik ging ermee aan de slag en maakte er een recept van die past in de stijl van Koken voor 1. Door gebruik te maken van de ingrediënten die ik in huis heb liggen en door het aantal ingrediënten terugbrengen, maar wel zo dat de smaak goed blijft.

Nu ben ik inmiddels een liefhebber van verse soep en meestal zijn die wat waterig. Deze soep kan op een babyhapje lijken qua structuur. Qua smaak zeker niet!

Keukentijd: 10 minuten (Plus 20 minuten prutteltijd)
Portie: 1

Ingrediënten:
1 courgette
1 broccolistronk
2 sjalotjes
400 ml water
1 groente bouillonblokje
1 theelepel dille
(Optioneel 1 knoflookteen)

Staafmixer

Bereiden:
Was de courgette en snij die in grove stukken. De broccoli maak je ook schoon en snij je stukken.
Maak de sjalotten schoon en snij die in stukken. Breng, met behulp van een waterkoker, alvast het water aan de kook. Zodra dat kookt giet je het over in een maatbeker en lost een bouillonblokje erin op.

Zet een wat grotere pan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Je gebruikt een wat grotere pan, omdat je hier alles in klaarmaakt en in pureert. Zorg er ook voor dat op deze pan een deksel past, want dat is nodig wanneer alles aan het pruttelen is.

Wanneer de pan (en olie) heet is, doe je er als eerste de sjalotten in. Laten garen tot ze glazig worden. Roeren is daarbij van belang, zodat er niks aan brandt.
Zodra de sjalotten glazig zijn, doe je de courgette erbij. Die hebben een minuut of 3 nodig terwijl jij blijft roeren.
Dan kunnen ook de broccoliroosjes erbij en laat die 2 minuten mee bakken. Roer dan de dille erdoor en giet tot slot de bouillon over de groente.
Breng dit alles aan de kook en zet dan het vuur middelhoog, doe de deksel op de pan en laat dit alles ongeveer 20 minuten pruttelen.

Wil je bij deze soep iets erbij eten? Gebruik dan deze 20 minuten om in de oven heerlijke kaaskoekjes te maken.

Na 20 minuten zet je het vuur onder de pan uit, roert alles nog een keer goed door en pakt dan een staafmixer erbij en pureert alles tot een smeuïg geheel.

Vind je de soep toch te dik? Dan doe je er gewoon water bij, net zoveel tot jij de juiste dikte hebt.

Schep de soep over in een bord, strooi er nog een beetje (verse) dilletopjes over en

Eet smakelijk!


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *