Beef Noodles en Broccoli

Rijstmihoen is verrassend makkelijk om te bereiden. Kwestie van water koken en dan het kokende water enkele minuten over de mihoen gieten. Aansluitend afgieten en met koud water afspoelen.
Het enige wat ik de eerste keer niet goed deed, is de verpakking open maken en verwachten dat er 4 afzonderlijke porties inzaten. Helaas mocht ik de mihoen nog “breken” en zelf in porties verdelen. Leuk als niet in de gaten hebt dat tijdens het breken alle mihoen alle kanten opvliegt….
Dus koop je een verpakking, breek de mihoen dan in de verpakking alvast in vierdelen en bewaar het in een plastic bakje. Bederft echt niet makkelijk. En op deze manier breken en bewaren geeft je een schonere keuken!
In dit gerecht zie je dat ik de biefstuk lekker laat marineren in een marinade. Op deze manier heb je een mals stukje vlees én in de pan komt er vocht vrij, waardoor de groente en uiteindelijk de mihoen ook goed op smaak komen.

Keukentijd: 10 minuten
Portie: 1

Ingrediënten:
65 gram rijstmihoen
1 biefstuk
1 broccoli
Sesamzaadjes
Marinade: 1 eetlepel Ketjap, halve theelepel knoflookpoeder, 1 eetlepel olie en kwart theelepel sambal

Bereiden:
Voor het bereiden van de rijstmihoen gebruik je een waterkoker en een kom of diep bord. De mihoen hoeft namelijk maar een aantal minuten te ‘weken’ in kokend water. Vul de waterkoker alvast en breng het water aan de kook.

De biefstuk snij je in stukken en je maakt een marinade van de ketjap, knoflookpoeder, olie en sambal. Hou je van een pittige bite? Dan kun je meer sambal gebruiken. Van een kwart theelepel word je gemarineerde vlees niet heet.
Maak de broccoli schoon en snij de broccoli gelijk in hapklare brokjes (roosjes).

Zet nu een wok op het vuur en laat die goed heet worden. Doe dan het vlees in de pan en schroei het vlees rondom dicht. Dan kunnen ook de broccoliroosjes erbij gedaan worden. Af en toe doorroeren of de wok husselen is te adviseren, zodat het niet aanbakt. De broccoli heeft in de wok een kleine 8 minuten nodig om te garen.
Terwijl de ingrediënten in de wok garen, kun je de mihoen overgieten met kokend water.

Giet de mihoen af en spoel na met koud water. Daarna bak je de mihoen in de wok nog een minuutje mee.

Leg je eten op een bord, strooi er wat sesamzaadjes over en

Eet smakelijk!

 


Ga jij dit recept ook een keer zelf maken? Dan vind ik het heel erg leuk om jouw resultaat te zien!
Je kunt jouw eindresultaat met mij delen op Facebook of op Instagram, tag Koken voor 1 en gebruik de hashtag #kokenvoor1.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *